Loading...
Kitesurfen 2019-01-19T16:06:38+00:00

Welke les past het best bij jou?

Kitesurfles op niveau

Lerenkitesurfen.nl doet het net even anders.

GEEN 3 of 4 uur durende lessen. GEEN grote groepen en GEEN onnodig lange theorie vooraf waar je toch nog niets van begrijpt.
Alle materialen zijn bij de lesprijs inbegrepen.
Lange lessen klinkt als waar voor je geld krijgen maar in de praktijk is dit vaak niet het geval. Onze lessen zijn intensief en duren rond de 2,5 uur, hierna heb je minder energie en maak je sneller fouten.

  • Maximaal 2 personen per instructeur. Een derde cursist betekend veel wachten en daar betaal je niet voor.
  • Geen lange theorie vooraf, direct het water in! Theorie geven we terwijl je aan de kite hangt.
  • Alle instructeurs hebben passie voor de sport, wij zijn geen fabriek die 100 cursisten per dag probeert weg te werken maar gaan voor een persoonlijke, veilige en professionele manier van lesgeven.
  • Leer je sneller dan je medecursist? We gaan meteen door met de volgende oefening!
  • Ieder jaar worden onze materialen vervangen! Kwaliteit staat immers voorop.
  • Omkleden op de parkeerplaats is er bij ons niet bij. Wij hebben omkleedcabines, warme douches en een lounge om de les na te bespreken.
*  Lessen duren ± 2,5 uur. Dit is de ideale lesduur, hierna treedt de vermoeidheid op, maak je eerder fouten en leer je minder snel.

In de eerste les leer je de basis van het kitesurfen.

We zullen direct aan de slag gaan met de vlieger, tijdens het vliegeren wordt er een stuk theorie behandeld wat je meteen in praktijk mee maakt. Als het sturen van de kite goed gaat gaan we verder. We gaan het water in om de krachten te voelen (bodydraggen, je laten voorttrekken door de kite), is dit helemaal onder controle dan ben je toe aan de waterstart.

De tweede les ben je vaak al meteen toe aan het leren van de waterstart.

We zullen nog een paar extra vaardigheden van de vlieger bespreken en ze vervolgens toepassen. Het is immers de bedoeling dat de vlieger een vertrouwd gevoel gaat geven.

Het is belangrijk het vliegeren goed te beheersen zodat de volledige focus naar het board kan gaan.

In deze les ligt de volledige focus op het waterstarten. Gaat dit goed dan gaan we langzaam opbouwen naar wat langere afstanden kiten en twee richtingen op varen.

Er zullen een aantal extra technieken worden bijgebracht als Upwind bodydraggen en de Self Resque. Hier leer je wat te doen als je je board kwijt bent en wat als er materiaalproblemen op zee ontstaan.

Kun je al (een beetje) kitesurfen maar wil je wat meer begeleiding en tips om naar het volgende niveau te komen? In deze les gaan we je hierbij helpen. Wil je hoogte lopen, je eerste sprong maken of trucjes doen? Onze instructeurs leren het je!

Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

EnglishDutch