Waar kom je voor?

Pepsports gaat breder in op het watersport aanbod. Naast dat je hier bij de surfschool kunt kitesurfen, golfsurfen en suppen is Pepsports ook een evenementenbureau gericht op bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, schoolkampen en surfcamps. Doordat wij alle materialen voor activiteiten zelf in ons bezit hebben, kan er tegen een scherpe prijs een compleet verzorgde dag worden aangeboden. Groepen van 10 tot 200+ personen kunnen bij ons terecht voor een breed aanbod aan activiteiten.

Dankzij een hechte samenwerking met Strandcamping de Branding is er ook de mogelijkheid om te overnachten met tot wel 80 personen in blokhutten. Ontbijt, lunch en diner kan uiteraard ook worden verzorgt.

Waar kom je voor?

Kitesurfles op niveau

Lerenkitesurfen.nl doet het net even anders.

GEEN 3 of 4 uur durende lessen. GEEN grote groepen en GEEN onnodig lange theorie vooraf waar je toch nog niets van begrijpt.
Alle materialen zijn bij de lesprijs inbegrepen.
Lange lessen klinkt als waar voor je geld krijgen maar in de praktijk is dit vaak niet het geval. Onze lessen zijn intensief en duren rond de 2,5 uur, hierna heb je minder energie en maak je sneller fouten.

  • Maximaal 2 personen per instructeur. Een derde cursist betekend veel wachten en daar betaal je niet voor.
  • Geen lange theorie vooraf, direct het water in! Theorie geven we terwijl je aan de kite hangt.
  • Alle instructeurs hebben passie voor de sport, wij zijn geen fabriek die 100 cursisten per dag probeert weg te werken maar gaan voor een persoonlijke, veilige en professionele manier van lesgeven.
  • Leer je sneller dan je medecursist? We gaan meteen door met de volgende oefening!
  • Ieder jaar worden onze materialen vervangen! Kwaliteit staat immers voorop.
  • Omkleden op de parkeerplaats is er bij ons niet bij. Wij hebben omkleedcabines, warme douches en een lounge om de les na te bespreken.
*  Lessen duren ± 2,5 uur. Dit is de ideale lesduur, hierna treedt de vermoeidheid op, maak je eerder fouten en leer je minder snel.

Kitesurfen is een prachtige sport, maar ook gevaarlijk en valt daarom onder de ‘Extreme Sports’. Hierdoor is het verstandig om lessen te volgen. Wij bieden lessen aan waar we de veiligheid van het kitesurfen voorop stellen. Tijdens de lessen zorgt de instructeur ervoor dat jij de sport goed leert kennen en dat ook jij helemaal ‘hooked’ raakt!

Onze surfschool heeft de beschikking over een vrij stuk strand waar maar weinig kitesurfers komen. Dit is erg belangrijk voor de veiligheid en concentratie op de les. Alle instructeurs hebben vele jaren ervaring opgedaan bij diverse scholen, hierdoor weten zij exact wat er wel en niet nodig is om jou op de snelste, beste en veiligste manier de sport aan te leren.

Eén van de vele sterke punten van ons bedrijf is dat wij niet met vaste lesschema’s werken. Wij werken op het niveau van de cursist, waardoor er geen onnodige tijdvullende oefeningen worden behandeld en laten de lessen hierdoor zo voorspoedig mogelijk verlopen. Alle lessen beginnen direct in het water, de theorie geven wij tijdens de les zodat de cursist direct snapt waar we over praten.

De eerste kiteles

In de eerste les leer je de basis van het kitesurfen.

We zullen direct aan de slag gaan met de vlieger, tijdens het vliegeren wordt er een stuk theorie behandeld wat je meteen in praktijk mee maakt. Als het sturen van de kite goed gaat gaan we verder. We gaan het water in om de krachten te voelen (bodydraggen, je laten voorttrekken door de kite), is dit helemaal onder controle dan ben je toe aan de waterstart.

De tweede kiteles

De tweede les ben je vaak al meteen toe aan het leren van de waterstart.

We zullen nog een paar extra vaardigheden van de vlieger bespreken en ze vervolgens toepassen. Het is immers de bedoeling dat de vlieger een vertrouwd gevoel gaat geven.

Het is belangrijk het vliegeren goed te beheersen zodat de volledige focus naar het board kan gaan.

De derde kiteles

In deze les ligt de volledige focus op het waterstarten. Gaat dit goed dan gaan we langzaam opbouwen naar wat langere afstanden kiten en twee richtingen op varen.

Er zullen een aantal extra technieken worden bijgebracht als Upwind bodydraggen en de Self Resque. Hier leer je wat te doen als je je board kwijt bent en wat als er materiaalproblemen op zee ontstaan.

Advanced kiteles

De instructeur gaat verder met waar jij bent gebleven. Deze les is bedoeld voor iedereen die nog behoefte heeft aan iets meer begeleiding. Of dit nu tips zijn om het hoogte lopen te verbeteren, je verloren boardje terug te krijgen of om te leren springen dat bepaal je helemaal zelf.