Waarom leren golfsurfen?

Naast dat surfen natuurlijk heel gaaf en leuk is om te doen heeft surfen meer voordelen dan je misschien denkt. De voordelen van surfen gaan veel verder dan alleen fysiek zijn, het is ook goed voor je humeur en je geest. Fysiek actief zijn en een evenwichtig leven leiden, is een essentieel onderdeel van de algehele gezondheid. Dit zijn de redenen waarom surfen voor jou een geweldige sport is.

Leren golfsurfenSurfen is een geweldige oefening die je hart sneller laat pompen. Omdat een groot deel van het surfen peddelen is, krijg je een goede training van je core en het bovenlichaam. Zodra je een golf hebt gevonden om te pakken gebruik je hele lichaam voor balans en blijven je benen actief! Watersporten zijn over het algemeen geweldige oefeningen voor het hele lichaam en surfen is daarop geen uitzondering.

Gewichtsverlies is ook een geweldig voordeel! De gemiddelde persoon verbrandt tijdens het surfen ongeveer 400 calorieën per uur. Het mooie van surfen is dat het uur erg snel voorbij gaat en dat je waarschijnlijk nog een uur wilt surfen. Surfen is een leuke manier om jezelf in vorm te krijgen terwijl je plezier hebt.

Ondergedompeld in zee is ook bewezen dat het stress vermindert en de geestelijke gezondheid verbetert. Ook leidt langdurige lichaamsbeweging tot het vrijkomen van endorfines die zorgen voor een natuurlijke euforie en een goed humeur. Degenen die surfen geven ook aan zich krachtiger te voelen in zee en dat het hen geduld heeft geleerd. Echt goed leren surfen kan jaren in beslag nemen, dus het bevordert een goede arbeidsethos en geeft ook een gezonde uitdaging. Omdat surfers zich moeten concentreren op het water, hun bewegingen en de golfsets kunnen ze alle gedachten in hun hoofd tijdelijk opzij zetten. De tijd die je in de oceaan doorbrengt, kan zoveel meer verbeteren dan alleen je fysieke uiterlijk.

Golfsurfles nemen

Dus je bent er achter gekomen dat je graag wilt leren surfen! Leuk! Maar hoe begin je hiermee..

Golfsurfles ZandvoortHet is belangrijk dat je eerst gaat ontdekken of surfen wel echt iets voor jou is, je moet surfen leuk vinden en niet alleen doen omdat je denkt dat het goed voor je is. Kies ervoor om een keer een groepsles te gaan doen bij een surfschool in de buurt, de instructeur zal je de basis uitleggen en dan begint het plezier in zee.

Kijk voor de les mogelijkheden van Pepsports op de lespagina 

Wanneer je na 1 of meerdere groepslessen zelf verder wilt proberen heb je de mogelijkheid om boards te huren of een eigen board te kopen. In het begin raden wij je aan om een board te gaan huren. Vaak hebben scholen beginnerboards welke het makkelijker maken om te leren golfsurfen. Heb je de smaak te pakken na een aantal keer huren en ben je toe aan de volgende stap? Dan kun je gaan overwegen om een eigen surfboard aan te gaan schaffen.

Ga terug naar de Kennisbank

Wil je zelf leren golfsurfen lees dan meer over onze golfsurflessen. Een 2 uur durende les is al mogelijk vanaf €25,-

Lees meer over golfsurfles

Kun je al surfen en heb je je eigen materiaal? Kies voor het gemak van je surfboard stallen 50 meter bij het strand vandaan.

Lees meer over stallingsmogelijkheden